-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Kisiel jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak naprawdę domowy kisiel jabłkowy to nic trudnego. Jego wykonanie nie zajmuje dużo więcej czasu niż taki kisiel z paczki. A zrobiony od początku do końca przez nas jest na pewno zdrowszy.

Kisiel jabłkowy

Składniki:

Kisiel jabłkowy

 

Sposób przygotowania:

Kisiel jabłkowy
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.

Przygotować pół litra wody. Odlać pół szklanki a resztę przelać do garnka. Wrzucić starte na tarce jabłka i dodać 2 łyżki cukru oraz 1 łyżeczkę cynamonu. Zagotować.

W pozostałej wodzie wymieszać 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Dodać do gotującej się wody. Dobrze wymieszać.

Pogotować kilka minut a następnie gorący kisiel przelać do miseczek bądź pucharków. 

Tagi:

owoce deser