Sposób przygotowania:
Szarlotka na zielono
Ciasto: Mąkę wysypujemy na stolnicę wsypujemy cukier i cukier waniliowy mieszamy z proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto z margaryną żółtkami i śmietaną.Odkroić 1/3 częsć ciasta i wsadzić do zamrażalnika.Resztą wylepić dno metalowej formy do pieczenia o wym 24/40 cm.Posypać przyprawą do jabłecznika Nadzienie: Jabłka oskrobać zetrzeć na tarce jarzynowej wsypać cukier i na wolnym ogniu dusić 15 minut.Masę jabłeczną przestudzić wyłożyć w całości na ciasto. Białka ubić na sztywno z cukrem wsypać kisiel jabłkowy delikatnie wymieszać.Nałozyć bezę na ciasto,wyrównać wierzch.Pokruszyć po wierzchu resztę zmrożonego ciasta.Piec w temp 180*c 45-50 minut. Po wystygnnięciu oprószyc przed podaniem cukrem pudrem lub udekorować bitą śmietaną. Smacznego!
zewa
2milutka
zapraszam:)
marietta