Sposób przygotowania:
Jabłkowy kisiel z kaszą mannaETAP 1
Mleko przelewamy do garnka i podgrzewamy. Na gotujące wsypujemy kaszę manną. Gotujemy kaszkę.
ETAP 2
Gotową przekładamy na dno 4 przygotowanych pucharków. Kaszę delikatnie studzimy, a między czasie przygotowujemy kisiel jabłkowy.
ETAP 3
Dwie szklanki soku podgrzewamy. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Gotowe dodajemy do ciepłego soku. Całość podgrzewamy do momentu jak owoce delikatnie zmiękną, ale nie rozpadną się.
ETAP 4
W pozostałej części soku rozpuszczamy mąkę. Mieszaniną zalewamy gotujący sok z jabłkami. Kisiel zagotowujemy i doprawiamy do smaku cukrem i cynamonem.
ETAP 5
Gotowy wykładamy na przygotowaną wcześniej kaszkę.
Tak przygotowany deser podajemy na ciepło lub zimno. Przed podaniem wierzch dekorujemy bitą śmietaną, którą posypujemy cynamonem.