jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Kiszka ziemniaczana 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kiszka wieprzowa faszerowana tartymi ziemniakami z dodatkiem smażonego boczku, cebuli i przypraw.

Kiszka ziemniaczana 3

Składniki:

Kiszka ziemniaczana 3

 

Sposób przygotowania:

Kiszka ziemniaczana 3
Ziemniaki zetrzeć na tarce. Pokroić cebulę i skwarki, podsmażyć na patelni, zalać starte ziemniaki. dodać sól i pieprz do smaku, dobrze wymieszać. Jelita powinny być dobrze oczyszczone i umyte. Wetrzeć w nie sól i rozdrobniony czosnek. Napełniamy kiszki maksimum do 2/3 objętości masą ziemniaczaną,końce związać się mocno nitką, w kilku miejscach ponakłuwać wykałaczką. 10 dag słoniny pokroić w plasterki i ułożyć na blaszce a na to kiszki ziemniaczane. Piec godzinę w temperaturze 150 stopni.

Tagi:

ziemniaki