pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kiszka ziemniaczana z podgardłem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

kiszka ziemniaczana z mięsną wkładką

Kiszka ziemniaczana z podgardłem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kiszka ziemniaczana z podgardłem

 

 

Sposób przygotowania:

Kiszka ziemniaczana z podgardłem
Ziemniaki tarkujemy i odlewamy część wody. Zagęszczamy mąką, dodajemy przyprawę do ziemniaków oraz wytopione z tłuszczu podgardle wędzone pokrojone w kostkę. Całość mieszamy i taką masą faszerujemy kiszkę. Zawiązujemy białą nitką na końcach, przekładamy do blaszki. Polewamy roztopionym smalcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160°C. Pieczemy 2-3 godziny na złoty kolor. Pod koniec wyjmujemy blaszkę, kiszkę przewracamy i kończymy pieczenie.
Kiszka ziemniaczana z podgardłem
Kiszka ziemniaczana z podgardłem