Kiszona kapusta duszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kapustę oprószyć mąką, doprawić kminkiem i ewentualnie sokiem z kapusty. Dusić 15 minut mieszając i podawać do wieprzowiny.

Kiszona kapusta duszona

Składniki:

Kiszona kapusta duszona

 

  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 2 cebule
  • 200 ml bulionu
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka maki
  • kminek

 

Sposób przygotowania:

Kiszona kapusta duszona
Kapustę odcisnąć z soku, sok zachować, kapustę posiekać. Cebule obrać, opłukać, posiekać, przesmażyć na maśle, dodać kapustę, bulion i dusić 30 minut na małym ogniu. Kapustę oprószyć mąką, doprawić kminkiem i ewentualnie sokiem z kapusty. Dusić 15 minut mieszając i podawać do wieprzowiny.

Tagi:

mak