Sposób przygotowania:
Kiszona kapusta pekińska z papryką.
Kapustę szatkujemy,słodką paprykę czyścimy z gniazd nasiennych i nasion, kroimy w cienkie paski.
Obrane ząbki czosnku i imbir siekamy.Mieszamy wszystkie składniki z sola i kminkiem oraz ostrą papryką w proszku.
Układamy kapustę w szerokim słoju, mocno ugniatamy (aż kapusta zacznie puszczać sok). Całość nakrywamy talerzykiem i obciążamy Stawiamy w ciepłym pomieszczeniu na około tydzień,po tym czasie wstawiamy w chłodne miejsce.
Obrane ząbki czosnku i imbir siekamy.Mieszamy wszystkie składniki z sola i kminkiem oraz ostrą papryką w proszku.
Układamy kapustę w szerokim słoju, mocno ugniatamy (aż kapusta zacznie puszczać sok). Całość nakrywamy talerzykiem i obciążamy Stawiamy w ciepłym pomieszczeniu na około tydzień,po tym czasie wstawiamy w chłodne miejsce.
Natala1210