Sposób przygotowania:
Kiszona kapusta po bawarsku
Na rozgrzany smalec wrzucamy wyciśniętą kiszoną kapustę. Jeśli kapusta jest zbyt kwaśna przepłukujemy ją wcześniej zimną wodą i odcedzamy na sicie. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, roztarte w moździerzu lub zmielone w młynku jagody jałowca i goździk, sól i majeranek. Przykrywamy garnek i dusimy do miękkości. Potem dodajemy świeżo utarte jabłka i pokrojoną wątrobiankę. Mieszamy z kapustą i dusimy jeszcze 10 min. Przed podaniem ozdabiamy duszonymi na maśle pieczarkami.
Pani zima
Pablito
P.S.
Co to jest wątrobianka i czy ta kapucha może się bez tego obejść? Pytam bo jadłem w Galerii Mokotów hot doga z kapustą bawarską w dodatkach i po za tym że była lekko pomarańczowa i słodkawa to niczym innym się nie wyróżniała, ale tak cholernie mi to smakowało że postanowiłem sobie takiego hot doga w domu zrobić