Sposób przygotowania:
Kiszona kapusta z czarnuszką :
Kapustę zalać wodą i gotować przez 20 minut. Odcedzić . Dodać do niej olej i przyprawy. Dusić na małym gazie przez następne 20 minut .
Podobna do kapusty z kminkiem ale wyczuwa się różnicę - czarnuszka jest ostrzejsza w smaku , ma lekko ,,kamforowy ,, smaczek. Ja bym jej smak określiła jako skrzyżowanie kminku z tymiankiem .Posypałam przed podaniem odrobiną czarnuszki uprażonej na suchej patelni by uwolnić olejki eteryczne .
Podobna do kapusty z kminkiem ale wyczuwa się różnicę - czarnuszka jest ostrzejsza w smaku , ma lekko ,,kamforowy ,, smaczek. Ja bym jej smak określiła jako skrzyżowanie kminku z tymiankiem .Posypałam przed podaniem odrobiną czarnuszki uprażonej na suchej patelni by uwolnić olejki eteryczne .
snikersik