Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kiszona kapusta z czarnuszką :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Następna przyprawa która na stałe wchodzi do mojej kuchni.

Kiszona kapusta z czarnuszką :

Składniki:

Kiszona kapusta z czarnuszką :

 

  • 30 dag kiszonej kapusty
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka nasion czarnuszki - całych
  • 1/2 łyżeczki ziaren czarnuszki - zmielonych
  • 3 łyżki pokrojonego koperku
  • 1 kostka bulionu drobiowego( lub warzywnego )

 

Sposób przygotowania:

Kiszona kapusta z czarnuszką :
Kapustę zalać wodą i gotować przez 20 minut. Odcedzić . Dodać do niej olej i przyprawy. Dusić na małym gazie przez następne 20 minut .
Podobna do kapusty z kminkiem ale wyczuwa się różnicę - czarnuszka jest ostrzejsza w smaku , ma lekko ,,kamforowy ,, smaczek. Ja bym jej smak określiła jako skrzyżowanie kminku z tymiankiem .Posypałam przed podaniem odrobiną czarnuszki uprażonej na suchej patelni by uwolnić olejki eteryczne .

Tagi:

kapusta