Sposób przygotowania:
Kiszona kapusta zasmażana
1. W garnku zagotowujemy wodę z solą. Kapustę lekko odciskamy i wrzucamy do wrzątku z liściem laurowym. Gotujemy ok. 20 minut na niewielkim gazie pod przykryciem. Odcedzamy (zostawiamy szkl. wody z gotowania) i studzimy na następnie kroimy kapustę. 2. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Kabanosy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej wrzucamy kiełbaski, a gdy się zarumienią dorzucamy cebulę. Smażymy, czasami mieszając, aż cebula się zeszkli. Ściągamy z patelni (odsączamy od tłuszczu). 3. Na patelni rozpuszczamy margarynę i dodajemy mąkę - robimy jasną zasmażkę. Wrzucamy kapustę i kiebłasę z cebulą. Przesmażamy energicznie mieszając. Zalewamy wodą z gotowania. Dusimy aż woda odparuje. Doprawiamy do smaku vegetą, pieprzem, maggi i majerankiem.