Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kiszona papryka w słoikach na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Papryka kiszona to świetny dodatek do obiadu lub sałatek.

Kiszona papryka w słoikach na zimę

Składniki:

Kiszona papryka w słoikach na zimę

 

 

Sposób przygotowania:

Kiszona papryka w słoikach na zimę
6 szklanek wody z dodatkiem soli zagotować, ostudzić. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki, ciasno ułożyć w słoikach. Do każdego słoika dodać przyprawy i zalać zimną zalewą. Słoiki zakręcić zakrętkami, przez dwa dni pozostawić w cieplejszym pomieszczeniu a później wynieść i przechowywać w chłodnym miejscu.

Tagi:

papryka