KingaKosmala13

KingaKosmala13

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 58]

Kładziochy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kładziochy mogą być podawane inaczej polane okrasą.

Kładziochy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kładziochy

 

 

Sposób przygotowania:

Kładziochy
Jajko roztrzepujemy i dodajemy resztę składników.Wszystko dokładnie mieszamy tak by nie było grudek.Ciasto powinno być gęste.Do garnka z wrząca,osoloną wodą wkładamy kluski łyżką stołową.Nabieramy ciasta na łyżkę, wkładamy do wody i łyżkę maczamy ponownie w wodzie itd.Kluski od wypłynięcia do wierzchu gotujemy 1/2min.Podajemy ze śmietaną i konfiturą.
Kładziochy
Po wymieszaniu składników ciasto powinno być gęste.
Kładziochy
Kluski kładziemy łyżką do wody gotujemy 2 minuty od wypłynięcia.

Tagi:

jajko jajka mak