Sposób przygotowania:
Klasyczna jesienna zupa grzybowa z podgrzybków
Mięso oraz warzywa gotujemy tak jak na rosół. Z wywaru wyciągamy włoszczyznę oraz mięso. Marchewkę odkładamy będzie nam potrzebna. Grzyby płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i suszymy. Kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni roztapiamy masło z łyżką oleju i przysmażamy grzyby przez ok 10 min. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do grzybów i smażymy jeszcze przez ok 5 min. Zawartość patelni przekładamy do garnka i gotujemy pod przykryciem 15 minut. Marchewkę trzemy na dużych oczkach i dodajemy do zupy. Śmietankę wlewamy do kubeczka i powoli dodajemy gorącej zupy i mieszamy, całość wlewamy do zupy. Doprawiamy i gotowe. Podajemy z makaronem oraz świeżą natka pietruszki. Smacznego.