Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa grzybowa 6

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupka grzybowa z podgrzybków z ziemniakami.

Zupa grzybowa 6 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa grzybowa 6

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa 6
Mięso zalać zimną wodą, dodać pokrojoną w duże kawałki jedną marchew, pietruszkę, ziele angielskie, liść laurowy i lubczyk. Podgotować kilkanaście minut, następnie dodać obrane i posiekane w kostkę ziemniaki oraz talarki drugiej marchewki. Grzyby oczyścić ewentualnie umyć i pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle kilka minut, lekko doprawić solą i pieprzem. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać usmażone grzyby i chwilę gotować, doprawić do smaku solą i pieprzem, zabielić śmietaną.
Zupa grzybowa 6
Do zupy dodać ziemniaki, na koniec zabielić śmietanką
Zupa grzybowa 6
Składniki wywaru zalać wodą, gotować do miękkości.