Sposób przygotowania:
Klasyczna zupa cebulowa
Cebule obieramy i kroimy je w piórka, a następnie podsmażamy na oleju na złoty kolor mieszając od czasu do czasu aby się nie przypaliła. Do cebulki dolewamy 250ml wina białego wytrawnego i podsmażamy dalej do chwili gdy wino częściowo wyparuje. W międzyczasie 2 kostki rosołowe rozpuszczamy w 250ml wody. Bulionem z kostek zalewamy cebulkę na patelni. Oddzielamy połowę podsmażonej cebulki i miksujemy ją razem z dodatkiem serka topionego na gładką masę. (W zależności od naszych upodobać możemy zmiksować całą cebulkę na krem, bądź nie miksować jej w ogóle.) Całość doprawiamy majerankiem, cząbrem oraz solą i pieprzem. Zupę podgrzewamy jeszcze chwilę i możemy ją podawać. Wyśmienicie smakuje z podpieczonym chlebkiem z żółtym serem. Smacznego!