Sposób przygotowania:
Klasyczne brownie
Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni C. Formę o wymiarach 22cm x 22cm wykładamy papierem do pieczenia.
Masło roztapiamy w garnku. Zdejmujemy z kuchenki i dodajemy posiekaną czekoladę. Studzimy. Mieszamy do połączenia składników. W osobnej miseczce miksujemy jajka z cukrem pudrem na jednolitą masę. Dodajemy przestudzona czekoladę z masłem a następnie mąkę oraz sól. Mieszamy do połączenia składników.
Masę przekładamy do przygotowanej formy.
Pieczemy 25-30minut. Brownie jest wyjątkiem, którego nie pieczemy do tzw. ”suchego patyczka”. Patyczek włożony w środek ciasta powinien być mokry ale bez śladów surowego ciasta.
Masło roztapiamy w garnku. Zdejmujemy z kuchenki i dodajemy posiekaną czekoladę. Studzimy. Mieszamy do połączenia składników. W osobnej miseczce miksujemy jajka z cukrem pudrem na jednolitą masę. Dodajemy przestudzona czekoladę z masłem a następnie mąkę oraz sól. Mieszamy do połączenia składników.
Masę przekładamy do przygotowanej formy.
Pieczemy 25-30minut. Brownie jest wyjątkiem, którego nie pieczemy do tzw. ”suchego patyczka”. Patyczek włożony w środek ciasta powinien być mokry ale bez śladów surowego ciasta.
skuter5
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki