kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Klasyczne brownie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na mocno czekoladowe, rozpływające się w ustach i wilgotne klasyczne brownie. Jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Z powodzeniem przygotujesz je do niedzielnej kawki.

Klasyczne brownie

Składniki:

Klasyczne brownie

podstawowe

Sposób przygotowania:

Klasyczne brownie
Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni C. Formę o wymiarach 22cm x 22cm wykładamy papierem do pieczenia.

Masło roztapiamy w garnku. Zdejmujemy z kuchenki i dodajemy posiekaną czekoladę. Studzimy. Mieszamy do połączenia składników. W osobnej miseczce miksujemy jajka z cukrem pudrem na jednolitą masę. Dodajemy przestudzona czekoladę z masłem a następnie mąkę oraz sól. Mieszamy do połączenia składników. 

Masę przekładamy do przygotowanej formy.

Pieczemy 25-30minut. Brownie jest wyjątkiem, którego nie pieczemy do tzw. ”suchego patyczka”. Patyczek włożony w środek ciasta powinien być mokry ale bez śladów surowego ciasta.