Sposób przygotowania:
Tradycyjne racuchy drożdżowe z jabłkiem
Drożdże rozprowadzamy w ciepłym mleku z dodatkiem cukru. Zostawiamy na 5 minut żeby drożdże zaczęły pracować. Dodajemy mąkę, sól oraz jajko. Wyrabiamy jednolita masę. Przykrywamy czystą ściereczką i zostawiamy w ciepłym miejscu np. w piekarniku ogrzanym do 40 stopni C prze 30 minut.
Jabłko kroimy w małą kostkę o dodajemy do ciasta. Duża patelnie rozgrzewamy.
Na niewielkiej ilości oleju smażymy racuchy nakładając porcje ciasta moką łyżką.
Serwujemy ciepłe, posypane cukrem pudrem.
Jabłko kroimy w małą kostkę o dodajemy do ciasta. Duża patelnie rozgrzewamy.
Na niewielkiej ilości oleju smażymy racuchy nakładając porcje ciasta moką łyżką.
Serwujemy ciepłe, posypane cukrem pudrem.
biedroneczki