kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Tradycyjne racuchy drożdżowe z jabłkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jak u babci – smak dzieciństwa! Najlepsze racuchy drożdżowe. Ulubione moich dzieci. Po prostu najlepsze!

Tradycyjne racuchy drożdżowe z jabłkiem

Składniki:

Tradycyjne racuchy drożdżowe z jabłkiem

podstawowe

Sposób przygotowania:

Tradycyjne racuchy drożdżowe z jabłkiem
Drożdże rozprowadzamy w ciepłym mleku z dodatkiem cukru. Zostawiamy na 5 minut żeby drożdże zaczęły pracować. Dodajemy mąkę, sól oraz jajko. Wyrabiamy jednolita masę. Przykrywamy czystą ściereczką i zostawiamy w ciepłym miejscu np. w piekarniku ogrzanym do 40 stopni C prze 30 minut.

Jabłko kroimy w małą kostkę o dodajemy do ciasta. Duża patelnie rozgrzewamy.

Na niewielkiej ilości oleju smażymy racuchy nakładając porcje ciasta moką łyżką.

Serwujemy ciepłe, posypane cukrem pudrem.