omegas

omegas

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Klasyczne czekoladowe Brownie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Cudowne angielskie Brownie, idealne na popołudniowy relaks z kawą

Klasyczne czekoladowe Brownie

Składniki:

Klasyczne czekoladowe Brownie

 

  • czekolada (min 60%kakako) - 510 g
  • masło - 510 g
  • cukier - 800 g
  • jajka - 9szt
  • mąka - 380 g

Sposób przygotowania:

Klasyczne czekoladowe Brownie
Masło i czekolade włożyć do metalowego naczynia i roztapiać nad garnkiem z gotującą sie wodą. Cukier utrzeć z jajkami. Ucierać długo i dokładnie. W tym czasie czekolada z masłem powinna już lekko się przestudzić.Następnie czekolade wlaćDOjajek.. mieszać.. mieszać..wymieszać..a na koniec dopieroCIĄGLEmieszając dodawać mąkę - POWOLI. Mieszać jeszcze przez chwile i wylać na blache.. wcześniej posmarowaną masłem i wyłożoną pergaminem lub innym papierem do pieczenia. Taki wyłożyny papier na posmarowanej masłem blaszce możne dodatkowo jeszcze posypać lekko suchym kakao. Lepiej bedzie odchodzic od blachy i bedzie lepszy zapach. temp 160 stopni, czas 25 minut Wyjąć blachę z pieca, ostudzić i dać do lodówki na 24h. :) Pokroić ciasto na kawałki o wymiarach około 7-8 cm. Podawać lekko podgrzane np w mikrofalówce przez 15-20 sek ( lub w piekarniku uprzedniu nagrzanym 200 st, podgrzewać 10min ) z gałką lodów waniliowych oraz powidłami wiśniowymi, malinowymi lub śliwkowymi)SSMMAACCZZNNEEGGOO!!!!!!