Sposób przygotowania:
Śniadaniowe brownie bez cukru
🔘 Masa bananowa: w dużej misce rozgnieć połamane na kawałki banany, następnie wbić jajka i wymieszać, aż do powstania piany. Teraz dodać zmielone migdały i pozostałe składniki: płatki owsiane, ekstrat waniliowy, cynamon, proszek do pieczenia, twaróg, sól, wlać mleko owsiane, dodać kakao i nibsy kakaowe. Wszystko dobrze razem wymieszać.
🔘 Prostokątną formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, włożyć ciasto, wyrównać i wygładzić. Na wierzchu ciasta ułożyć i lekko wcisnąć plastry banana i posypać nibsami kakaowymi. Brownie wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 50 minut w 170°C / Górne - Dolne żródło ciepła /. Upieczonemu brownie pozwolić ostygnąć i jeśli lubisz można udoskonalić smarując wierzch odrobiną masła orzechowego (brownie można przez kilka dni przechowywać w lodówce). Miłego naśladowania.
🔘 Prostokątną formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, włożyć ciasto, wyrównać i wygładzić. Na wierzchu ciasta ułożyć i lekko wcisnąć plastry banana i posypać nibsami kakaowymi. Brownie wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 50 minut w 170°C / Górne - Dolne żródło ciepła /. Upieczonemu brownie pozwolić ostygnąć i jeśli lubisz można udoskonalić smarując wierzch odrobiną masła orzechowego (brownie można przez kilka dni przechowywać w lodówce). Miłego naśladowania.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2