Michal Zacharzewski

Michal Zacharzewski

Starszy Kucharz
[Przepisów: 46]

Klasyczne ogórki małosolne

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne i zdrowe ogórki małosolne

Klasyczne ogórki małosolne

Składniki:

Klasyczne ogórki małosolne

 

Sposób przygotowania:

Klasyczne ogórki małosolne
Ogórki starannie wymyć i każdemu odciąć końcówki. Następnie włożyć do słoika lub glinianego naczynka, przekładając koprem, liściami wiśni, przeciętymi ząbkami czosnku, kawalkami chrzanu i zielem angielskim. Całość zalać zagotowaną wodą z solą (jedna kopiasta łyżka na jeden litr) i przykryć czymś tak, by ogórki znalazły się pod wodą. Następnie odstawić na dwa-trzy dni.

Tagi:

ogórki