Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Klasyczne szaszłyki drobiowe z boczkiem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sezon grillowy już w pełni. Moja rodzina uwielbia szaszłyki dlatego dzisiaj przedstawiam klasykę grillowych wypadów

Klasyczne szaszłyki drobiowe z boczkiem i cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klasyczne szaszłyki drobiowe z boczkiem i cebulą

 

Sposób przygotowania:

Klasyczne szaszłyki drobiowe z boczkiem i cebulą
Filet z kurczaka kroimy w dość duża kostkę. W misce przygotowujemy olej dodajemy sól ziołową oraz paprykę i mieszamy, wkładamy mięso i marynujemy około 30 minut. Boczek kroimy w plastry. Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki, rozdzielamy na pojedyncze warstwy. Na patyczki do szaszłyków nakładamy - cebulę, mięso zamarynowane i boczek (3-4 warstwy). Szaszłyki grillujemy an złoto z wszystkich stron
Klasyczne szaszłyki drobiowe z boczkiem i cebulą
Etap 1 w miseczce przygotowujemy marynatę do miesa
Klasyczne szaszłyki drobiowe z boczkiem i cebulą
Etap 2 mięso marynujemy przez około 30 minut
Klasyczne szaszłyki drobiowe z boczkiem i cebulą
Etap 3 kroimy składniki - cebulę oraz boczek
Klasyczne szaszłyki drobiowe z boczkiem i cebulą
Etap 4 na patyczki do szaszłyków nabijamy składniki