Sposób przygotowania:
Szaszłyki warzywne Eli
Patyki do szaszłyków moczyć w wodzie przez pół godziny.Papryki,cukinie i pomidorki umyć i osuszyć.Z papryki usunąć szypółki i nasiona,z cukini odciąć końcówki.Paprykę pokroić w dość duże kwadraty,cukinię w plastry o grubości 1 cm.Pieczarki oczyścić.Do każdego szaszłyka wziąść dwa patyczki i nabijać pieczarkę,czerwoną paprykę,cukinię,żółtą paprykę,pomidorek i dalej w tej samej kolejności.Wymieszać olej z ziołami,solą i pieprzem.Powstałą miksturą posmarować szaszłyki i ułożyć na tackach do grillowania.Tacki ułożyć na grillu i grillować około 15-20 minut.Co jakiś czas smarować szaszłyki olejem z ziołami.W połowie grillowania szaszłyki odwrócić na drugą stronę.Smacznego!
zbysiowa
darmiona
dlaczego używasz dwóch patyczków?
eli_555
Dlatego żeby lepiej odwracać szaszłyki.Na jednym patyczku warzywa się krecą wokół niego i trudno je odwrócić.
darmiona
no proszę, super rada!faktycznie czasem jest problem z obróceniem. Dziękuję:-)