maajeczkaaa

maajeczkaaa

Kucharz
[Przepisów: 5]

Tatar wołowy (befsztyk po tatarsku)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tatar wołowy (befsztyk po tatarsku)

Tatar wołowy (befsztyk po tatarsku)

Składniki:

Tatar wołowy (befsztyk po tatarsku)

 

  • 40 dag polędwicy wołowej
  • 4 żółtka
  • 2 cebule
  • 1 łyżka oliwy
  • 3 ogórki konserwowe
  • przyprawa do zup w płynie
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Tatar wołowy (befsztyk po tatarsku)
Polędwicę zmielić dwa razy w maszynce, tak aby powstała gładka masa. Dodać oliwę, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do zup. Podzielić mięso na cztery części i uformować z nich befsztyki, zrobić w środku zagłębienia, włożyć w nie żółtka (jaja powinny być sparzone), dookoła z jednej strony obsypać drobno skrojoną cebulą w kostkę, z drugiej drobno skrojonymi i odciśniętymi ogórkami.