Sposób przygotowania:
Tatar wołowy (befsztyk tatarski)
Klasyczny befsztyk tatarski. Ze świeżym żółtkiem, drobno posiekaną cebulą. Podany ze świeżym pieczywem. Doprawiony solą i pieprzem czarnym. Olej, odrobina maggi, sos sojowy, szczypta chili dają nieziemski smak temu daniu. Które wbrew pozorom robi się dłużej niż chwilkę. Krok 1 Mięso należy bardzo drobno posiekać, doprawić do smaku (dodatki wg. własnego gustu, każdy ma inny wyrafinowany gust). Następnie tatara przykrywamy i wstawiamy do lodówki. Krok 2 Cebulę, ogórki, czosnek, pieczarki i inne dodatki siekamy bardzo dokładnie. WAŻNE! Nie mieszaj tych dodatków ze sobą! Krok 3 Z mięsa uformować 2 lub 3 porcje, w kształcie kuli, po środku zrobić wgłębienie na żółtko, ułożyć w centrum talerza, wokół rozstawić cebulkę, czosnek, pieczarki, ogórki i inne dodatki. Na przygotowane już miejsce wkładamy po 1 żółtku na porcje. WAŻNE! Pamiętaj, żeby rozdzielić białko od żółtka, białko w tym przepisie jest zbędne. Podawać z dodatkiem sosu sojowego, maggi oraz z świeżym chlebem. Wykonał: Tytus Żurawski, Toruń.