Befsztyk tatarski wg Asus

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przyrządzić befsztyki tatarskie

Befsztyk tatarski wg Asus

Składniki:

Befsztyk tatarski wg Asus

 

  • 50 dag. polędwicy wołowej
  • 2 średnie cebule
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • 1 łyżeczka kremowej musztardy
  • 4 żółtka od jajka
  • 15 dag.marynowanych podgrzybków
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 łyżka maggi
  • Sól,pieprz,ostra mielona papryka do smaku

Sposób przygotowania:

Befsztyk tatarski wg Asus
Polędwice umyć,osuszyć i posiekać lub zemleć.Cebule obrać.Z mięsa i oleju wyrobić gładką masę,dodać musztardę,doprawić solą,świeżo zmielonym pieprzem oraz szczyptą papryki.Uformować cztery kuliste befsztyki z zagłębieniem pośrodku i ułożyć je na półmisku.W zagłębieniach umieścić po jednym żółtku.Obraną cebulę, ogórki i grzyby marynowane pokroić w bardzo drobną kostkę, ułożyć wokół każdego z befsztyków.NA koniec skropić przyprawą typu maggi.