krystyna330

krystyna330

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Klasyczny schab obiadowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podaję przepis na klasyczny schab pieczony w całości. Przepis jest na prawdę prosty i stanowi odmianę dla klasycznych schabowych smażonych na tłuszczu.

Klasyczny schab obiadowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klasyczny schab obiadowy

 

  • 1 duży schab w całosci
  • musztarda 3 łyzki
  • ocet balsamiczny 2 łyżki
  • marynata do mięs 1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie 1 łyzeczka
  • papryka słodka 1/2 łyzeczki
  • sól i piperz do smaku

Sposób przygotowania:

Klasyczny schab obiadowy
Zaczynamy od przygotowania marynaty. W misce mieszamy musztrde z octem balsamicznym. Następnie dodajemy przyprawy pieprz, sól, zioła prowansalskie, paprykę słodką i marynatę do mięs. Wszystko dokładnie mieszamy. Naciramy mięsko marynatą i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Pieczemy w piekarniku ok 30 min w tem 180 stopni a później zminiejszamy ( zależy od piekarnika). Podajemy z ziemniaczkami i sałatką obiadową.
Klasyczny schab obiadowy
Pieczemy schab
Klasyczny schab obiadowy
Łączymy ocet z musztardą
Klasyczny schab obiadowy
Dodajemy przyprawy
Klasyczny schab obiadowy
Marynujemy schab