Sposób przygotowania:
Schab zapiekany z młodą kapustą
1.Schab opłukać,rozbić tłuczkiem,natrzeć przyprawami,odłożyć na 15 min. do lodówki. 2.Cebulę,paprykę oraz pieczarki posiekać i poddusić na kilku łyżkach oleju do miękkości,doprawić do smaku. 3.Śmietanę wymieszać z majonezem i żółtym serem. 4.Kotlety ułożyć na natłuszczonej blaszce ,nałożyć na nie farsz warzywny i masę serową.Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok. 20-30 min. aż wierzch sera ładnie się przypiecze. 5.Kapustę opłukać,posiekać nożem na cienkie paski,posolić,włożyć do salaterki.Marchew obrać,opłukać i zetrzeć na tarce o małych oczkach,dodać do kapusty. 6.Wymieszać dokładnie składniki sosu i polać nimi surówkę. 7.Schab wyśmienicie smakuje z frytkami posypanymi ostrą papryką oraz ziołami prowansalskimi.
Pyza
kontakt1982
elzbieta8960
kontakt1982