Sposób przygotowania:
Schab z rękawa -,,zaś potem -1 „:
Z oleju i przypraw ( do schabu Knorra , miodu, pieprzu, papryki , majeranku ) zrobić pastę i natrzeć nią schab ( ja wyrównuję schab obcinając sterczące kawałki i odkładając je np. na gulasz ) .Mięso włożyć w zamykany pojemnik i zostawić w lodówce przez 24 godziny . Potem przełożyć do rękawa foliowego i zamknąć zapinką . Piec w rozgrzanym do 200 * C piekarniku przez 1,5 godziny.Wyjąć . Rozciąć ostrożnie rękaw i zlać do jakiegoś naczynia sos z pieczenia .Schab wystudzić .Kroić w plastry .Do garnuszka włożyć masło .Wlać sos od pieczenia .Dodać konfiturę i sos sojowy .Wrzucić chleb .Gotować na małym ogniu 5 minut . Przetrzeć przez sitko ( lub blenderem ) .Wlać śmietankę .Doprawić sos do smaku .Podałam plastry mięsa z sosem + kopytka + buraczki z cebulką i olejem .Upiekłam na Wielkanoc więcej tego schabu .Podzieliłam na porcje obiadowe i do chleba .Teraz będę tylko wyjmować i podawać w odmienionej formie .Połowa roboty i duża oszczędność .