Sposób przygotowania:
Klops a`la gołąbki.
W garnku z osoloną wodą gotujemy 4 torebki ryżu. Ryż powinien być na wpół miękki. Na patelni z niewielką ilością oleju, należy zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Kapustę należy dokładnie umyć, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do kapusty dodajemy mięso, wbijamy jajka, doprawiamy solą, pieprzem, Vegetą, dodajemy wystudzoną cebulę, dodajemy ostudzony ryż. Wszystko dokładnie mieszamy, aby składniki dokładnie się połączyły. W osobnym garnku zagotowujemy bulion, dodajemy przecier pomidorowy, następnie dodajemy śmietanę i mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Do naczynia żaroodpornego wlewamy niewielką ilość sosu pomidorowego, następnie układamy warstwę mięsa z ryżem i kapustą, wierzch zalewamy sosem pomidorowym. Całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 35-40 minut. Smacznego :)