ankaxxx91

ankaxxx91

Starszy Kucharz
[Przepisów: 89]

Klops z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Klopsy nie muszą być nudne

Klops z jajkiem

Składniki:

Klops z jajkiem

 

  • 50 dag wołowiny bez kości
  • 5 świeżych jaj
  • 2 łyżki masła
  • 2 nieduże cebule
  • 1 bułka śniadaniowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Klops z jajkiem
Mięso dokładnie umyć, zemleć z namoczoną w wodzie lub mleku i odciśniętą bułką. Cebule obrać, posiekać, udusić w 1 łyżce masła, dodać do mięsa, zemleć, przyprawić, dodać 1 surowe jajko, wyrobić. Uformować kwadrat, ułożyć wzdłuż brzegu ugotowane na twardo jajka, zwinąć w roladę, zawinąć w folię, piec 30 minut w temp. 180 stopni. Folię rozwinąć piec jeszcze 15 minut, aż mięso się zrumieni.