migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Klopsiki drobiowe w sosie śmietanowo-koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne i proste klopsiki drobiowe w sosie śmietanowym z koperkiem. Klopsiki podałam z białym ryżem. Moje córeczka uwielbia takie mięsne kuleczki.

Klopsiki drobiowe w sosie śmietanowo-koperkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klopsiki drobiowe w sosie śmietanowo-koperkowym

 

  • 500 g piersi z kurczaka
  • 1,5 łyżki kaszy manny
  • 3/4 szklanki wody
  • sól,pieprz
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki mąki
  • 5 łyżek śmietany 18 %
  • ryz z warzywami

Sposób przygotowania:

Klopsiki drobiowe w sosie śmietanowo-koperkowym
Pierś z kurczaka grubo zmielić. Do zmielonego mięsa dodać kaszę mannę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy uformować małe kulki. Następnie mięsne kuleczki obsmażyć na oleju aby zmieniły kolor. Potem zalać wodą i dodać koperek, zagotować. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wody. Dodać do klopsików i ponownie zagotować, doprawic do smaku sola i pieprzem. Podawać z ryżem, u mnie biały ryż z warzywami.
Klopsiki drobiowe w sosie śmietanowo-koperkowym
Pierś z kurczaka grubo zmielić. Do zmielonego mięsa dodać kaszę mannę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Klopsiki drobiowe w sosie śmietanowo-koperkowym
Z masy uformować małe kulki. Następnie mięsne kuleczki obsmazyc na oleju aby zmieniły kolor.
Klopsiki drobiowe w sosie śmietanowo-koperkowym
Potem zalać wodą i dodać koperek, zagotować.
Klopsiki drobiowe w sosie śmietanowo-koperkowym
Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wody. Dodać do klopsików i ponownie zagotować, doprawic do smaku sola i pieprzem.