Sposób przygotowania:
Klopsiki drobiowe w sosie
Przygotować niezbędne składniki na pulpety. Mięso mielone włożyć do miski, bułkę czerstwą namoczyć w mleku, a następnie odcisnąć dokładnie. Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę , a następnie zeszklić na złoty kolor na oleju. Cebulę, bułkę odciśniętą, jajko surowe, sól i pieprz dodać do mięsa mielonego, wymieszać i wyrobić całość na jednolitą masę bez grudek a następnie opłukać koperek, posiekać i również dodać do mięsa. Całość wyrobić na jednolitą masę, nadać kształt okrągły, lekko spłaszczony i obtaczać w mące. Pulpety przełożyć do rondelka, podlać niewielką ilością oleju i delikatnie obsmażyć, podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Według przepisu podanego na opakowaniu przygotować sos pieczeniowy i wlać sos do pulpetów, ewentualnie można zagęścić mąką pszenną wcześniej hartując sos. Zagotować pulpety z sosem. Serwować z kaszami, ryżem lub z ziemniakami.