Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Klopsy mięsno-pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pulpety z pieczarkami to wspaniałe połączenie mielonego mięsa wieprzowego z pieczarkami. Łatwe i smaczne.

Klopsy mięsno-pieczarkowe

Składniki:

Klopsy mięsno-pieczarkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsy mięsno-pieczarkowe
Bułkę kajzerkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Pieczarki umyć i drobno posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Mięso mielone włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, posiekane pieczarki, zmiażdżony czosnek, jajko i przyprawy, dokładnie wymieszać. Z masy formować okrągłe, klopsiki, obtaczać w mące i rumienić w rozgrzanym głębokim oleju. Podawać z sosem.