Sposób przygotowania:
Klopsiki mięsno-grzybowe z sosem
Mięso mielone wymieszać z jajkami, kaszą manną.Doprawić rozmarynem,rozkruszoną mini kosteczką pieprzu kolorowego,solą czosnkową i proszkiem grzybowym.Wyrobić na jednolitą masę. Zagotować wodę z kostkami rosołu wołowego, liśćmi laurowymi,zielem angielskim. Formować małe klopsiki i wrzucać do gotującego się wywaru.Gotować ok. 0,5 godziny.Mięso wyjąć,odmierzyć 0,75 litra wywaru, wsypać proszek grzybowy i chwilę pogotować.Jogurt rozmieszać z mąką, zahartować gorącym wywarem i wlać do garnka,doprawić solą i pieprzem, chwilę pogotować. Ja podałam klopsiki z kaszą jaglaną ,sosem i sałatką wielowarzywną lub ogórkami z curry.wszystko posypane natką pietruszki.
jovi
Weronka
Darth Vader
mięsko
misia53
Bahus
Sarenka
iwi69