Sposób przygotowania:
Klopsiki w sosie greckim.
Cebulę pokroić w talarki,warzywa zetrzeć na grubej tarce.Włożyć do rondla na rozgrzany tłuszcz,podlać wodą i dusić ok.25 minut.
Mięso przygotować jak na kotlety mielone,dodając jajko,podsmażoną cebulkę,odciśniętą bułkę i przyprawy.Masę dobrze wyrobić,uformować klopsiki,obtoczyć w mące i podsmażyć na tłuszczu.Przełożyć do rondla z jarzynami,dodać koncentrat i dusić razem jeszcze 10 minut.
Smakuje z ryżem,ziemniakami lub kluskami.
Mięso przygotować jak na kotlety mielone,dodając jajko,podsmażoną cebulkę,odciśniętą bułkę i przyprawy.Masę dobrze wyrobić,uformować klopsiki,obtoczyć w mące i podsmażyć na tłuszczu.Przełożyć do rondla z jarzynami,dodać koncentrat i dusić razem jeszcze 10 minut.
Smakuje z ryżem,ziemniakami lub kluskami.
teresa13
iwi69
A.B.