Sposób przygotowania:
Klopsiki w sosie koperkowym
Bułkę tartą namaczamy w wodzie, odciskamy, dodajemy razem z jajkiem do mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem.
Formujemy małe klopsy, obtoczone w mące obsmażamy w na oleju na złoty kolor z obydwu stron. Przekładamy do garnka, wlewamy niewielką ilość wody, gotujemy do miękkości mięsa.
Sos zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody, dodajemy śmietanę oraz posiekany koper.
Doprawiamy do smaku, podajemy z ziemniakami.
Formujemy małe klopsy, obtoczone w mące obsmażamy w na oleju na złoty kolor z obydwu stron. Przekładamy do garnka, wlewamy niewielką ilość wody, gotujemy do miękkości mięsa.
Sos zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody, dodajemy śmietanę oraz posiekany koper.
Doprawiamy do smaku, podajemy z ziemniakami.