zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Klopsiki w sosie koperkowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Klopsiki są smaczne z każdym sosem, dzisiaj z koperkowym

Klopsiki w sosie koperkowym

Składniki:

Klopsiki w sosie koperkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki w sosie koperkowym
Mięso i cebulę mielimy, dodajemy jajka i bułkę tartą. Do garnka lub głębokiej patelni wlewamy wodę, dodajemy liść, ziele i wegettę i zagotowujemy. W międzyczasie mięso doprawiamy i formujemy kulki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy na nie za dużym ogniu około 10 minut. Dodajemy koperek i chwilę gotujemy, zagęszczamy sos śmietaną i ewentualnie doprawiamy do smaku.
Jeżeli sos jest za rzadki możemy zagęścić odrobiną rozrobionej mąki.