Sposób przygotowania:
Gołąbki bez zawijania
Umytą kapustę drobno siekamy, solimy Vegetą, dokładnie mieszamy i odstawiamy do momentu aż puści sok. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę, odciśniętą z nadmiaru soku kapustę, dodajemy jajka oraz kaszę manną.
Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Z masy formujemy małe owalne kotleciki, obtaczamy w mące i obsmażamy na rumiany kolor z obydwu stron. Przekładamy do większego garnka, zalewamy wodą i dodajemy przyprawy, zagotowujemy i gotujemy przez pół godziny.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, gotujemy jeszcze przez kilka minut na małym ogniu. Sos zagęszczamy mąką, dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.
Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Z masy formujemy małe owalne kotleciki, obtaczamy w mące i obsmażamy na rumiany kolor z obydwu stron. Przekładamy do większego garnka, zalewamy wodą i dodajemy przyprawy, zagotowujemy i gotujemy przez pół godziny.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, gotujemy jeszcze przez kilka minut na małym ogniu. Sos zagęszczamy mąką, dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku.