Sposób przygotowania:
Klopsiki w sosie koperkowym
Mięso zmielić w maszynce razem z namoczoną wcześniej w mleku i odciśniętą kajzerką czosnkiem oraz cebulą. Do zmielonego mięsa wbić jajka,doprawić przyprawa do mięs,solą oraz pieprzem,masę dokładnie wyrobić. Formować z mięsa niewielkie kuleczki,obtaczać w mace pszennej a następnie smażyć na oleju ryżowym z obydwu stron na wolnym ogniu aż się zrumienią. Sos: Bulion doprowadzić do wrzenia doprawić do smaku solą i pieprzem,zagęścić mąką pszenną rozprowadzoną niewielką ilością wody.Dodać posiekany koperek zamieszać gotować razem około 3 minuty Śmietanę zahartować gorącym bulionem wlać do sosu,zdjąć z ognia wymieszać.Do sosu włożyć klopsiki i podawać z kaszą lub ziemniakami.
mysza75
2milutka
Dzięki Madziu..:)
zbysiowa
2milutka
:)