Sposób przygotowania:
Klopsiki z białej kiełbasy
Białą kiełbasę obrać z osłonki. Przełożyć do miski, dodać jajko, natkę pietruszki i wymieszać (w razie potrzeby doprawić do smaku i ponownie wymieszać).
Z mięsa formujemy małe klopsiki, które wkładamy do gotującej wody i gotujemy około 10 - 15 minut.
Po ugotowaniu wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz.
Klopsiki nadają się do różnych sosów czy zup.
Z mięsa formujemy małe klopsiki, które wkładamy do gotującej wody i gotujemy około 10 - 15 minut.
Po ugotowaniu wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz.
Klopsiki nadają się do różnych sosów czy zup.
![Klopsiki z białej kiełbasy Klopsiki z białej kiełbasy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/klopsiki-z-bialej-kielbasy-504004.jpg)
![Klopsiki z białej kiełbasy Klopsiki z białej kiełbasy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/klopsiki-z-bialej-kielbasy-504005.jpg)
![Klopsiki z białej kiełbasy Klopsiki z białej kiełbasy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/klopsiki-z-bialej-kielbasy-504006.jpg)
![Klopsiki z białej kiełbasy Klopsiki z białej kiełbasy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/klopsiki-z-bialej-kielbasy-504007.jpg)
![Klopsiki z białej kiełbasy Klopsiki z białej kiełbasy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/klopsiki-z-bialej-kielbasy-504008.jpg)
gusia1000