BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Klopsiki z białej kiełbasy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam smaczne klopsiki do sosu chrzanowego lub jakiegokolwiek sosu czy też do zupy. Klopsiki bardzo proste i szybkie w wykonaniu.

Klopsiki z białej kiełbasy Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Klopsiki z białej kiełbasy

 

  • kiełbasa biała 3 szt,
  • jajko,
  • bułka tarta 2 - 3 łyżki,
  • natka pietruszki suszona lub świeża,
  • w razie potrzeby ;
  • sól i pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Klopsiki z białej kiełbasy
Białą kiełbasę obrać z osłonki. Przełożyć do miski, dodać jajko, natkę pietruszki i wymieszać (w razie potrzeby doprawić do smaku i ponownie wymieszać).

Z mięsa formujemy małe klopsiki, które wkładamy do gotującej wody i gotujemy około 10 - 15 minut.

Po ugotowaniu wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz.

Klopsiki nadają się do różnych sosów czy zup.
Klopsiki z białej kiełbasy
Z kiełbasy ściągamy osłonkę,wkładamy do miski ,dodajemy jajko i natkę pietruszki
Klopsiki z białej kiełbasy
Do masy dodajemy bułkę tartą i dokładnie mieszamy
Klopsiki z białej kiełbasy
Z masy formujemy nie duże klopsiki , które gotujemy około 10 - 15 minut
Klopsiki z białej kiełbasy
Ugotowoane klopsiki wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz
Klopsiki z białej kiełbasy
Gotowe klopsiki podajemy do sosu