Sposób przygotowania:
Kapusta z piekarnika z kiełbasą
Kapustę odciskamy zalewamy wodą i stawiamy do gotowania ( gotowałam ok 35 min). Do kapusty dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Trochę solimy i wszystko mieszamy.
Przekładamy do garnka do smażenia mięsa albo do dużego naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika na ok 30 min w 170 stopniach .Przykrywamy. Cebulę kroimy o lekko podsmażamy na patelni. Dodajemy do kapusty z ketchupem i pokrojoną na większe kawałki kiełbasą.
Mieszamy, doprawiamy do smaku można też miodem i wstawiamy na kolejne 30 min.
Pod koniec zdejmujemy przykrycie by kiełbasa trochę się przyrumieniła.
Przekładamy do garnka do smażenia mięsa albo do dużego naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika na ok 30 min w 170 stopniach .Przykrywamy. Cebulę kroimy o lekko podsmażamy na patelni. Dodajemy do kapusty z ketchupem i pokrojoną na większe kawałki kiełbasą.
Mieszamy, doprawiamy do smaku można też miodem i wstawiamy na kolejne 30 min.
Pod koniec zdejmujemy przykrycie by kiełbasa trochę się przyrumieniła.