Sposób przygotowania:
Klopsiki z surowej kiełbasy i kluski ziemniaczane
Ugotowane ziemniaki zmieszaj z żółtkiem i mąką. Z masy uformuj wałeczki i pokrój pod kątem. Gotuj w osolonym wrzątku do czasu aż nie zaczną wypływać.
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni. Wyciągnij mięso z flaka i podziel na średniej wielkości kawałki. Podsmażaj na patelni. Dodaj orzechy i dalej podsmażaj do ich zarumienienia. Dodaj szpinak i podsmażaj mieszając do czasu aż zwiędnie. Podawaj z kluseczkami posypane tartym chedarem.
Przepis z Polsat Food Network
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni. Wyciągnij mięso z flaka i podziel na średniej wielkości kawałki. Podsmażaj na patelni. Dodaj orzechy i dalej podsmażaj do ich zarumienienia. Dodaj szpinak i podsmażaj mieszając do czasu aż zwiędnie. Podawaj z kluseczkami posypane tartym chedarem.
Przepis z Polsat Food Network