Sposób przygotowania:
Łopatka pieczona w plastrach
Mięso umyć osuszyć i pokroić w grubsze plastry. Lekko rozbijamy tłuczkiem.
Oprószamy solą, pieprzem i papryką. Poszłam na łatwiznę i dodałam czosnek granulowany zamiast świeży. Oprószamy jakaś dowolną przyprawą ja trochę majerankiem.
Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, Podlewamy trochę bulionem, dodajemy liść laurowy i obkładamy pokrojoną cebulą i skrapiamy olejem.
Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok 30 min w 180 stopniach.
Po 30 min folię zdejmujemy i pieczemy do miękkości sprawdzamy czy upieczone Może to być 20 a może być jeszcze ok 35- 40 minut.
Oprószamy solą, pieprzem i papryką. Poszłam na łatwiznę i dodałam czosnek granulowany zamiast świeży. Oprószamy jakaś dowolną przyprawą ja trochę majerankiem.
Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, Podlewamy trochę bulionem, dodajemy liść laurowy i obkładamy pokrojoną cebulą i skrapiamy olejem.
Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok 30 min w 180 stopniach.
Po 30 min folię zdejmujemy i pieczemy do miękkości sprawdzamy czy upieczone Może to być 20 a może być jeszcze ok 35- 40 minut.