gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Klopsiki z dodatkiem musztardy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowane klopsiki z dodatkiem musztardy podaję na obiad z ziemniakami i surówką. Polecam - mają fajny smak.

Klopsiki z dodatkiem musztardy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Klopsiki z dodatkiem musztardy

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki z dodatkiem musztardy
Łopatkę płuczemy i mielimy w maszynce do mielenia mięs. Do mielonego dodajemy musztardę, 1 jajko, wodę, 2 łyżki bułki tartej oraz przyprawy: sól, pieprz i ostrą paprykę. Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy klopsiki, które następnie maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. 
Klopsiki z dodatkiem musztardy
Łopatkę płuczemy i mielimy w maszynce do mielenia mięs.
Klopsiki z dodatkiem musztardy
Do mielonego dodajemy musztardę, 1 jajko, wodę, 2 łyżki bułki tartej oraz przyprawy: sól, pieprz i ostrą paprykę.
Klopsiki z dodatkiem musztardy
Z masy mięsnej formujemy klopsiki, które następnie maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej.
Klopsiki z dodatkiem musztardy
Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Tagi:

jajko tarta jajka