Sposób przygotowania:
Klopsiki z makaronem porem i pomidorami
Mięso zmielić. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na oleju i dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać bułkę tartą, musztardę, paprykę, doprawić do smaku i wymieszać. Uformować małe klopsiki, obtoczyć w mące i na patelni w której zrumienialiśmy cebulkę podsmażyć na oleju klopsiki z wszystkich stron. Usmażone klopsiki przełożyć na talerz. Na tej samej patelni dolewając 2-3 łyżki oleju z pomidorów podsmażyć pokrojony por i czosnek, dodać pokrojone pomidory i po chwili dodać klopsiki. Całość chwilę podsmażać. Śmietanę zmiksować z żółtkami, doprawić do smaku, wlać na patelnię. Dodać ugotowany al dente makaron i całość gotować mieszając do momentu aż sos zgęstnieje.