Sposób przygotowania:
Klopsiki wieprzowe z dodatkiem warzyw chińskich. Wyjdą soczyste i puszysteETAP 1:
Mięso wieprzowe zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Warzywa chińskie wrzucić na patelnię na ok. 2 łyżki rozgrzanego oleju. Polać sosem sojowym i smażyć aż będą miękkie. Przestudzić i drobno posiekać. Dodać do mięsa. Do mięsa dodać też jajko, musztardę, majonez, kaszę manną i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko wymieszać na jednolitą masę.
Z masy odrywać małe kawałki i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczać w mące. Na patelni rozgrzać olej i włożyć klopsiki. Smażyć z każdej strony na rumiano. Po usmażeniu wyłożyć na ręcznik papierowy aby odsączyć z tłuszczu.
Podawać jako przekąskę lub jako dodatek do ziemniaków czy ryżu.