Sposób przygotowania:
Klopsiki z warzywami w sosie pomidorowymETAP 1:

Przygotowujemy mięso i warzywa do mielenia.
ETAP 2:

W maszynce do mielenia, mielimy mięso i warzywa.
ETAP 3:

Do zmielonego mięsa i warzyw dodajemy przyprawy do smaku i całość dokładnie mieszamy - wyrabiamy. Z masy mięsnej formujemy klopsiki.
ETAP 4:

Klopsiki obtaczamy w mące.
ETAP 5:

Do głębokiej patelni wlewamy wodę i dodajemy kostki rosołowe oraz koncentrat pomidorowy. Zagotowujemy. Do bulionu pomidorowego wrzucamy liście kapusty (można je zrobić mniejsze). Gotujemy przez chwilę pod przykryciem.
ETAP 6:

Następnie wkładamy klopsiki. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 30 minut. Sos z klopsikami zagęszczamy mąką wymieszaną z mlekiem.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu (można ugotować g wcześniej), odcedzamy.
Porcję makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem z klopsikami i kapustą.