Sposób przygotowania:
Śmietanowe klopsiki z indyka ze szpinakiem i serem
Składniki klopsików dokładnie łączymy a następnie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Do garnka o grubym dnie wlewam ok 2 litrów wody, dodaję warzywa i kostkę rosołową, zagotowuję. Zmniejszam ogień a następnie dodajemy klopsiki otoczone w mące ziemniaczanej. Gotujemy ok 10-15 minut . Doprawiamy do smaku.
Kiedy wszystko się ugotuje, dodajemy śmietanę, podgrzewamy,, ale uważamy by się nie zagotowała, dodajemy natkę pietruszki.
Całość podajemy z ryżem lub kaszą.
Do garnka o grubym dnie wlewam ok 2 litrów wody, dodaję warzywa i kostkę rosołową, zagotowuję. Zmniejszam ogień a następnie dodajemy klopsiki otoczone w mące ziemniaczanej. Gotujemy ok 10-15 minut . Doprawiamy do smaku.
Kiedy wszystko się ugotuje, dodajemy śmietanę, podgrzewamy,, ale uważamy by się nie zagotowała, dodajemy natkę pietruszki.
Całość podajemy z ryżem lub kaszą.