patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Śmietanowe klopsiki z indyka ze szpinakiem i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna propozycja na obiad . Klopsiki z indyka ze szpinakiem i serem cheddar . Polane sosem śmietanowym z warzywami. Ja podaję na dzikim ryżu.

Śmietanowe klopsiki z indyka ze szpinakiem i serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Śmietanowe klopsiki z indyka ze szpinakiem i serem

Klopsiki

  • 500 g mięsa mielonego np.z indyka
  • 15 dag sera żółtego tartego np.cheedar
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka musztardy
  • Sól pieprz do smaku

Dodatkowo

Sposób przygotowania:

Śmietanowe klopsiki z indyka ze szpinakiem i serem
Składniki klopsików dokładnie łączymy a następnie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.

Do garnka o grubym dnie wlewam ok 2 litrów wody, dodaję warzywa i kostkę rosołową, zagotowuję. Zmniejszam ogień a następnie dodajemy klopsiki otoczone w mące ziemniaczanej. Gotujemy ok 10-15 minut . Doprawiamy do smaku.

Kiedy wszystko się ugotuje, dodajemy śmietanę, podgrzewamy,, ale uważamy by się nie zagotowała, dodajemy natkę pietruszki.

Całość podajemy z ryżem lub kaszą.
Śmietanowe klopsiki z indyka ze szpinakiem i serem
Do miski przekładam wszystkie składniki klopsików.
Śmietanowe klopsiki z indyka ze szpinakiem i serem
Składniki klopsików łącze ze sobą dokładnie.
Śmietanowe klopsiki z indyka ze szpinakiem i serem
Klopsiki zagotowuję aż będą miękkie. Dodaję śmietanę.