Sposób przygotowania:
Klopsy Eli mięsno botwinkoweprzygotowanie składników
Łopatkę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić. Zmielić mięso w maszynce z sitkiem z dużymi oczkami.
przygotowanie składników cd
Botwinkę opłukać i pokroić liście i łodygi. Buraczki obrać i zetrzeć.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę. Jajka wybić do miseczki. Przygotować bułkę tartą.
przygotowaie mielonych
Do miski z mięsem dodać botwinkę, cebulę, czosnek, jajka, bułkę tartą, przyprawę do mięs, sól i pieprz.
przygotowaie mielonych cd
Masę mięsno botwinkową dokładnie wymieszać.
przygotowaie mielonych cd
Mokrymi rękami z masy formować kotlety.
przygotowaie mielonych cd
Przygotowane kotlety obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kotlety z obu stron na rumiano. Smacznego!