Sposób przygotowania:
Klopsy Eli mięsno botwinkoweprzygotowanie składników

Łopatkę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić. Zmielić mięso w maszynce z sitkiem z dużymi oczkami.
przygotowanie składników cd

Botwinkę opłukać i pokroić liście i łodygi. Buraczki obrać i zetrzeć.
przygotowanie składników cd

Cebule obrać z łupinek i pokroić. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę. Jajka wybić do miseczki. Przygotować bułkę tartą.
przygotowaie mielonych

Do miski z mięsem dodać botwinkę, cebulę, czosnek, jajka, bułkę tartą, przyprawę do mięs, sól i pieprz.
przygotowaie mielonych cd

Masę mięsno botwinkową dokładnie wymieszać.
przygotowaie mielonych cd

Mokrymi rękami z masy formować kotlety.
przygotowaie mielonych cd

Przygotowane kotlety obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kotlety z obu stron na rumiano. Smacznego!