Sposób przygotowania:
Klopsy z warzywami w sosie pomidorowym
Mięso mielone przekładamy do miski,dodajemy startą cebulę,namoczoną i odciśniętą bułkę,wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy.Z mięsa formujemy małe klopsy,na patelni rozgrzewamy olej,układamy klopsy i obsmażamy na złoty kolor z obydwu stron na złoty kolor.Klopsy przekładamy do garnka ,zalewamy wodą i gotujemy przez 15 minut.Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach,dodajemy do klopsów i gotujemy do miękkości warzyw.Dodajemy koncentrat pomidorowy,chwilę jeszcze gotujemy.Zagęszczamy mąką wymieszaną z wodą. Zdejmujemy z ognia ,dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
zbysiowa
bogusia82
Klopsy są bardzo smaczne:)